Så anordnar du ett perfekt enhörningskalas

Enhörningens mytologi är fascinerande och det är därför inte konstigt att enhörningskalas är så populära. Just nu finns det en uppsjö med föremål dekorerade med enhörningar så att fixa ett lyckat enhörningskalas borde inte vara svårt.

En rolig sak att börja med är att hyra in en sminkös som kan göra fina ansiktsmålningar så att alla deltagare blir sminkade i sin favoritenhörnings färger och att de utrustas med ett enhörningsdiadem eller enhörningshorn.

Vi tar oss därefter an dukningen där kalasmaten ska intas och då börjar vi med en duk dekorerad med enhörningar, engångstallrikar likaså med enhörningar förstås, vi fortsätter med pappersmuggar på samma tema. Ballonger är ett givet inslag, här kan man välja ballonger som föreställer enhörningar alternativt vanliga ballonger i många olika pastellfärger – unicornfärger – att dekorera med.

Om mat ska serveras kan man till exempel trycka ut pizzabitar med en unicorn-kakform för att få rätt form på pizzabitarna. Välj en dryck i pastellfärg, till exempel rosa, ljusblått, ljusgrönt.
Efter maten kan det vara skönt att röra på sig lite och leka, förslagsvis hinderhoppning, fästa hornet på enhörningen (istället för fästa svansen på åsnan), bara fantasin sätter gränser här.

Efter lekarna är det dags för kalasets höjdpunkt – tårtan. Händiga föräldrar bakar själva sin unicorn-tårta eller kanske någon mor- eller farförälder är mer förfarna i bakandets konst. Om inte kan man enkelt beställa en unicorn-tårta på närmaste konditori. Småkakor och muffins fixar man med olika kakformar – alla i form av en enhörning.

Avslutningsvis när alla barnen ska gå hem skickar vi med en presentbox med enhörningstema! En lyckad avslutning på ett lyckat kalas.